Tänk nytt - tänk hållbart!

Vad är skillnaden mellan skinn och läder? Hur vårdar jag min nya väska? Vad behöver jag för storlek på mitt bälte? Här får du tips om hur dina läderprodukter håller länge, ser nya och fräscha ut även när de har varit med ett tag. Tänk på att vårda dina produkter så som du tar hand om dig själv! Låt din läderprodukt får vara din favorit under lång tid! Under "Lädervård" kan du läsa hur du bäst tar hand om och vårdar din mocka och läderprodukt. Notera att mockaläder kan torrfälla! För att på bästa sätt undvika detta föreslår vi att du impregnerar produkten innan användning.

Om oss

frånWIDE betyder sofistikerade produkter av svensk design för den moderna kvinnan och mannen. Produkterna passar en aktiv livsstil, för dig som vill ha accessoarer av bästa kvalitet och passform. Vår passion är starka färger, funktionalitet och klassisk enkel design, för din personliga stil.
frånWIDE kommer utav ett frö som under en lång tid legat och grott. Med en bubblande kärlek för färg, kvalitet och funktion i kombination med lång erfarenhet av design och produktion inom accessoarer, har vi nu tagit fram produkter som stärker din personlighet.
frånWIDE är ett varumärke som tänker långsiktigt, främst genom sin enkel design, bra materialval som gör produkterna tidlösa och valet att utnyttja hela skin och små spill vid produktion. Men även genom att ge tips och råd hur bäst ta hand om och vårda dina produkt för längre hållbaret.
Vi är öppna för all respons! Skicka oss gärna ett mail med råd och tips så vi kan bli bättre på att möta dina behov. Tack på förhand!

Våra produkter

Lädret vi använder oss av kommer från ett italienskt familjegarveri och hudarna från europeiskt kreatur. Då vi tänker hållbarhet och har valt att utnyttja hela skinn genom att ta tillvara på alla delar och inte bara krupongen (mittdelen/ryggpartiet) och att läder i sig har en naturlig prägling som varierar från del till del på en och samma hud, innebär att ett skinns delar avviker i utseende/ser olika ut! Detta innebär att lädret i samma franWIDE produkt kan variera ytmässigt. Många varumärken väljer att arbeta med mönsterpräglade skinn, lädret präglas av en mönsterschablon vilket gör att ytan på en produkt blir exakt samma i en produktion. 
Mockan är en mocka splitt det vill säga den delen av en hud som "skärs/splittras" bort från översta delen av skinnet. Den har då mocka på båda sidor jämförbart med ren mocka som har skin på som baksida, vilket egentligen är lädrets framsida.
Bomullstextilen, vårt logo tryckta foder, en EKO-bomull med en lätt vaxad CTC-beläggning vilket gör det enkel att torka av med en lätt fuktad trasa. Made in Borås.
YKK dragkedjor
Nickelfria metalldetaljer

Vårda dina produkter

Det är viktigt att du vårdar dina läderprodukter! Precis som vi vårdar vår egen hud behöver vi hålla lädret rent samt tillföra fukt och fett. Ytor måste skyddas för att våra läderartiklar ska hålla sig fräscha länge. Det gäller alla läderprodukter; accessoarer, skor, kläder och möbler. Vi rekommenderar starkt att investera i bra läderprodukter som: borstar, fett, impregnering som alla skyddar, vårdar och bevarar. Allt detta gör att din läderprodukt får en vackrare och längre livslängd.

Nya produkter För längre hållbarhet av ditt läder; smörj först in med ett fett och därefter impregnerar du din produkt. Ett mocka- eller nubuckskinn har en luddig yta och klarar inte fett eller annan kräm utan bör endast sprayas med en impregneringsspray.

Rengöring Läder; torka bort ytlig smuts med en borste eller en fuktad trasa. Räcker inte det använd ett varsamt rengöringsmedel för läder, men följ noga instruktionerna. När lädret är helt torrt smörjer du in det med ett fett för att ge extra bra vård på djupet och spraya till sist med en impregneringsspray. För att få bort smuts och damm på mocka och nubuck använder du en speciell mockaborste. Borsta inte överdrivet mycket! Mockaborstar har ofta kombinerad gummi- och mässingsborst, vilket kan slita lite på materialet. Fläckar som är svåra att få bort med en mockaborste kan man försöka slipa/gnugga bort med en slipkloss för mocka, men följ noga instruktionerna. Avsluta alltid behandlingen med att impregnera.

Bra att veta

Vad är skillnad på skinn och läder? Det som skiljer är endast benämn-ingen. Skinn står för hudar som garvats lite mjukare. Det lämpar sig bättre till väskor, kläder samt till  möbel- och bilinredningar. Läder är lite hårdare och oftast tjockare. Det används till skor, bälten, sadel-tillverkning och inredning. Läder och skinn skiktar man oftast upp i två delar, narv- och spaltläder. Dessa falsar man sedan ner till önskad tjocklek. Narvlädret är det yttersta lagret av huden (narvsida/hårsida). Efter falsning av önskad narvtjocklek blir det ett spaltläder, det undre lagret av huden.

Läderkunskap

Det är viktigt att komma ihåg att inget skinn är det andra likt! Skinn är ett material som inte är producerat utan skapat av naturen. Varje skinn har sin egen struktur och "signalement" i form av olika märken, därav att varje produkt har sin egen struktur och sitt eget utseende. Notera också att även olika delar på en produkt kan ha olika struktur.

Lädret vi använder oss av är genomfärgat läder eller mjuk mocka. Lädret kommer från europeiska djur och garvas, bearbetas och färgas i ett anrikt gammalt Italienskt garveri. Det är kromgarvat efter alla hårda miljökrav som i dag ställs, och närmre naturgarvat läder är svårt att komma. Anledningen till att vi använder oss av kromgarvat är för att vi ska kunna stå för klara starka färger.
Läder Vårt läder är ett tunnare genomfärgat anilinläder med en naturlig prägling - precis som den ursprungliga huden äger.
Mocka Flera av våra produkter är av mocka. Kvaliteten vi använder oss av är en mycket mjuk mocka "split" med en velour effekt. Det viktiga när man köper en mocka produkt, oavsett vilken produkten är; den måste vårdas! Mocka kräver underhåll, varför vi rekommenderar alla att köpa en mockaborste.

Allmän info

Läder är ett naturmaterial. Vanligast är att läder kommer från nötkreatur, får och getter, men läder kan även komma från vildsvin, älg och ren. Varje enskilt läder används helt beroende av slutprodukten.

Storleks guide bälten/skärp

Vilken storlek behöver jag?
Vi har alla våra bälten i olika höjd, i och runt midjan. Det bästa sättet för rätt storlek är att mäta ett nuvarande bälte som används för att enkelt se vilken storlek som passar bäst.
Hur mäts mitt nuvarande bälte?
Mät från spännets början till det hål som känns behagligt och används idag (se bild nedan). Om du mäter till exempel 85 cm runt midjan, kan du ha ett bälte i storlek 85 cm.

Pinterest

Följ vår anslagstavla "Styling frånWIDE" på Pinterest. Där hittar du pins på klädkombinationer, väskor, skor, smycken och andra små roliga detaljer för vardag och fest. Här kan du inspireras och hitta nya roliga tips och ideér! Använd och kombinera kläder och detaljer som redan finns i garderoben där hemma. Låt bara fantasin och kreativiteten flöda.